Składniki:
- 1 op. makaronu nitki
- 20-30 dag sera
- 2 jajka
- pieczarki (wedle uznania)
- 1 cebula
- pomidor obrany ze skórki
- wędlina pokrojona w kostkę (najlepiej kiełbasa)
- 1 ząbek czosnku
- wegeta, sól, pieprz (najlepiej cayenne), oreganoodrobina mleka, olej
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, pokrojone pieczarki podsmażyć z cebulką, jajko ubełtać z mlekiem i łyżeczką wegety. Na dużej patelni rozgrzać olej, wsypać ugotowany makaron i zalac równomiernie jajkami z mlekiem, posypac startym serem i oregano, układać warstwowo pieczarki, wedlinę, pomidory i czosnek drobno posiekany, doprawić solą i pieprzem. Przykryć przykrywką i trzymać na małym ogniu aż do stopienia się sera.
Potrzebne przybory:
Duża patelnia z przykrywką.
Jak podawać?
Podawać na ciepło
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | akurat |