Składniki:
kiełbasa, cebula, majeranek (w dużej ilości)jabłka winne, sól, pieprz, papryka, cukier
Jak przyrządzić?
Kiełbaskę nacinamy w kosteczkę następnie staramy się w te nacięcia "wepchnąć" majeranek, smażymy na patelni na jakimkolwiek tłuszczu, dodajemy cebulkę potem przyprawiamy, na koniec dodajemy na wierzch jabłka pokrojone w ósemki i posypujemy cukrem. Przykrywamy i dusimy aż jabłka zmiękną.
Potrzebne przybory:
patelnia, nożyk
Uwagi:
Jabłka kroimy właściwie w 16 i najlepiej jednak po częściwym uduszeniu na górze przełożyć je na spód, wtedy będzie szybciej i kiełbaska z cebulką się nie przypalą. Aby wepchnąć majeranek wysypuję na talerz garść majeranku i przez naginanie kiełbasy na talerzu łapię majeranek.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Autor | delfiksc |