Składniki:
Składniki na małą podłużną blaszkę: 1 szklanka mąki i mleka, po 0,5 szkl. cukru i oleju, 3 jaja, pół słoiczka dżemu z czarnej porzeczki, po łyżeczce sody, cynamonu i kakao
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki dobrze wymieszć mikserem i wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec ok. 40 min. w temp. 180 stopni(próba patyczkiem). Po upieczeniu można polac polewą czekoladową i posypać wiórkami, bądź przełożyć dżemem, budyniem lub masą karpatkową.
Potrzebne przybory:
Mikser i chęci ;-))
Uwagi:
Nie miksować długo. Przestać, gdy z masy zaczną wydobywać się jakby "bąbelki powietrza" - następuje to bardzo szybko.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marzena22 |