Bakłażan faszerowany - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

baklazan, 2 male cukinie, cebula, czerwona papryka, 2 marchewki, 2-3 lodygi selera naciowego, 25 dag pieczarek, 2-3 zabki czosnku, mozzarella, vegeta, pieprz, duza garsc grzanek, jajko, bulka tarka, olej

Jak przyrządzić?

Baklazana obrac, pokroic wzdluz w cienkie plastry, posolic i odstawic na chwile. Reszte warzyw pokroic w drobna kostke i dusic na patelni z odrobina masla, dodac przyprawy. Gdy warzywa beda miekkie i lekko przestygna dodac starkowana mozarelle i grzanki. Baklazana panierowac w jajku i w bulce i smazyc na patelni. Nastepnie nakladac farsz na baklazana i zwijac w roladki. Ulozyc w naczyniu zaroodpornym i zapiekac ok. 30 min.

Uwagi:

Mozna podawac z sosem do spaghetti. Ilosc warzyw nie musi byc zgodna z wymienionymi, mozna ja modyfikowac wg wlasnych upodoban.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorELA

Bakłażan faszerowany: Podobne przepisy

Bakłażan faszerowany: wypróbuj również

Powiązane Tematy