Składniki:
3 jajka, 1 szklanka mleka, 1 torebka cukru waniliowego, 1 łyżka proszku do pieczenia, maka tortowa (ok. 10 lyzek), cukier lub cukier puder (ok. 3-4 lyzki)
Jak przyrządzić?
Jajka i cukier (lepszy jest cukier puder)ok. 3-4 łyżeczki zmiksować. Potem dodacreszte składników i wszystko miksować przez chwilke az uzyskamy gesta konsystencje.
Uwagi:
1. Po wyjeciu tostów najlepiej nie klasc ich jeden na drugi lecz oprzeć je o cos az wyparuja wtedy beda chrupiace.
2. Najlepsze tosty sa po ok. 12 godzinach, wtedy są najbardziej chrupiace.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10-12 |
Autor | Olkensik |