Gofry (autor Olkensik)

Przepis kulinarny

Składniki:

3 jajka, 1 szklanka mleka, 1 torebka cukru waniliowego, 1 łyżka proszku do pieczenia, maka tortowa (ok. 10 lyzek), cukier lub cukier puder (ok. 3-4 lyzki)

Jak przyrządzić?

Jajka i cukier (lepszy jest cukier puder)ok. 3-4 łyżeczki zmiksować. Potem dodacreszte składników i wszystko miksować przez chwilke az uzyskamy gesta konsystencje.

Uwagi:

1. Po wyjeciu tostów najlepiej nie klasc ich jeden na drugi lecz oprzeć je o cos az wyparuja wtedy beda chrupiace.

2. Najlepsze tosty sa po ok. 12 godzinach, wtedy są najbardziej chrupiace.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje10-12
AutorOlkensik

Gofry (autor Olkensik): Podobne przepisy

Gofry (autor Olkensik): wypróbuj również

Powiązane Tematy