Składniki:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- boczek wędzony pokrojony w cienkie plasterki
- mieszanka przypraw do kurczaka/drobiu np. Kamis czy Kotanyi
- olej do smażenia
- wykałaczki
Jak przyrządzić?
Wątróbkę opłukać, osuszyć, oczyścić, przekroić na pół, przyprawić mieszanką przypraw. Każdy kawałek wątróbki zawinąć w plasterek boczku (jeśli plasterki boczku są duże, przekroić je na pół), spiąć wszerz wykałaczką. Smażyć na dużej patelni, na rozgrzanym oleju z obu stron aż boczek będzie chrupiący. Podawać gorące. Dobra przekąska do wina. Smacznego!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Autor | Hania-Kasia |