Chlebowe kotlety

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 kg czerstwego białego chleba
- 3 szklanki mleka
- 4 średnie cebule
- 2 jajka
- 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika
- 2 łyżki posiekanej zieleniny
- sól
- pieprz

Jak przyrządzić?

Chleb pokroić na kromki, namoczyć w mleku, odcisnąć i razem z cebulami przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, pestki słonecznika, zieleninę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać i uformować kotlety.

Jak podawać?

Podawać z warzywami, grzybami i surówkami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćśredni
AutorEmilka

Chlebowe kotlety: Podobne przepisy

Chlebowe kotlety: wypróbuj również

Powiązane Tematy