Składniki:
- 100 g miękkiego masła
- 3 jajka
- 75 g mąki ziemniaczanej
- 75 g mąki wrocławskiej
- 1/2 łyżki proszku do pieczenia
- 100 ml mleka
- 1/2 łyżki bazylii
- 1/2 łyżki tymianku
- 1/2 łyżki oregano
- sól
- pieprz
- tłuszcz do posmarowania
- kilka plasterków szynki
- ser mozzarella
- oliwki
Jak przyrządzić?
Masło ubić z jajkami. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z mlekiem. Doprawić przyprawami i wypiec. Na upieczone gofry położyć szynkę, ser, mozzarelle, oliwki i wstawić na 8 minut do piekarnika.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 8 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Kaloryczność | 257 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Emilka |