Sk艂adniki:
3 litry soku z czarnego bzu, 1,5 kg cukru,
3/4 litra spirytusu, 3/4 litra rumu, cukier waniliowy, cynamon
Jak przyrz膮dzi膰?
Sok z czarnego bzu (najlepiej uzyska膰 przez sokownik) zagotowac z cukrem, cynamonem i cukrem waniliowym lub laska wanilii, odstawic do wystudzenia dodac spirytus i rum.
Jak podawa膰?
Wspania艂y likier do picia w niewielkich ilo艣ciach, szczeg贸lnie zim膮 chroni od przezi臋bie艅 i grypy.
Uwagi:
Ilo艣膰 cukru waniliowego i cynamonu w zale偶no艣ci od wlasnego smaku (ja dodaj臋 1 du偶y cukier waniliowy i 2 艂y偶eczki cynamonu).
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | aseret |