Biszkopt z owocami tropikalnymi

Przepis kulinarny

Składniki:

Biszkopt:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki maki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki ciepłej wody

- 1 puszka brzoskwiń
- 1 puszka ananasów
- 2 budynie kokosowe

Masa:
- 0,5 kostki masła roślinnego
- 0,5 szklanki cukru pudru
- 1-2 całe jajka

Jak przyrządzić?

Sok z brzoskwiń i ananasów połączyć z wodą (0,8 l) i ugotować na niej 2 budynie kokosowe.
Z podanych składników upiec biszkopt. Położyć na nim brzoskwinie i ananasy, na nie wystudzony budyń.
Przygotować masę: masło, cukier puder i jajka utrzeć i dodać 2 paczki wiórków kokosowych.
Masę położyć na przygotowany biszkopt z budyniem i zapiec w piekarniku na złoty kolor w temp. 200 stopni przez 0,5 godziny.

Jak podawać?

wedle uznania

Uwagi:

Jest bajeczne!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Autorpająk

Biszkopt z owocami tropikalnymi: Podobne przepisy

Biszkopt z owocami tropikalnymi: wypróbuj również

Powiązane Tematy