RumKa - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

0,5 l rumu, 150 ml smietany 18%, kawa rozpuszczalna, kawa mielona, cynamon

Jak przyrz膮dzi膰?

Montujemy szklanke kawy rozpuszczalnej. Nastepnie do filtra kawowego [papierowy] wsypujemy 3 lyzki kawy mielonej i pol lyzki cynamonu. Przez taki lejek powoli przelewamy rum [temp. pokojowa] do naszej zimnej kawy. Uzupelniamy smietana. najlepszy efekt RUMKA daje wybitnie schlodzona w shakerze ze mielonym lodem podawana w szklankach whiskaczowych. Mozna przyshakowac z odrobina cukru.

Potrzebne przybory:

shaker, filtr do kawy

Jak podawa膰?

jak najszybciej

Uwagi:

Pierwotna rumka lekko odbiegajaca od ww. przepisu doprowadzila mojego dobrego kumpla [siema MHU vs.SKC] do stanu jaki Czesi nazwali infart ;O

0.00
0 g艂os贸w
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania30 min.
Trudno艣膰prosty
Porcjewystarczy dla wszystkich
Przybli偶ony koszt30 z艂
Autorklu!<O

RumKa: Podobne przepisy

Powi膮zane Tematy