Sk艂adniki:
0,5 l rumu, 150 ml smietany 18%, kawa rozpuszczalna, kawa mielona, cynamon
Jak przyrz膮dzi膰?
Montujemy szklanke kawy rozpuszczalnej. Nastepnie do filtra kawowego [papierowy] wsypujemy 3 lyzki kawy mielonej i pol lyzki cynamonu. Przez taki lejek powoli przelewamy rum [temp. pokojowa] do naszej zimnej kawy. Uzupelniamy smietana. najlepszy efekt RUMKA daje wybitnie schlodzona w shakerze ze mielonym lodem podawana w szklankach whiskaczowych. Mozna przyshakowac z odrobina cukru.
Potrzebne przybory:
shaker, filtr do kawy
Jak podawa膰?
jak najszybciej
Uwagi:
Pierwotna rumka lekko odbiegajaca od ww. przepisu doprowadzila mojego dobrego kumpla [siema MHU vs.SKC] do stanu jaki Czesi nazwali infart ;O
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | wystarczy dla wszystkich |
Przybli偶ony koszt | 30 z艂 |
Autor | klu!<O |