RumKa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 l rumu, 150 ml smietany 18%, kawa rozpuszczalna, kawa mielona, cynamon

Jak przyrządzić?

Montujemy szklanke kawy rozpuszczalnej. Nastepnie do filtra kawowego [papierowy] wsypujemy 3 lyzki kawy mielonej i pol lyzki cynamonu. Przez taki lejek powoli przelewamy rum [temp. pokojowa] do naszej zimnej kawy. Uzupelniamy smietana. najlepszy efekt RUMKA daje wybitnie schlodzona w shakerze ze mielonym lodem podawana w szklankach whiskaczowych. Mozna przyshakowac z odrobina cukru.

Potrzebne przybory:

shaker, filtr do kawy

Jak podawać?

jak najszybciej

Uwagi:

Pierwotna rumka lekko odbiegajaca od ww. przepisu doprowadzila mojego dobrego kumpla [siema MHU vs.SKC] do stanu jaki Czesi nazwali infart ;O

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcjewystarczy dla wszystkich
Przybliżony koszt30 zł
Autorklu!<O

RumKa: Podobne przepisy

Powiązane Tematy