Składniki:
1. 0,5 litra spirytusu
2. 0,5 litra toniku
3. 1 cytryna
4. 2 łyżki miodu
Jak przyrządzić?
Tonik pozbawić gazu całkowicie.
Dolać spirytus.
Dodać cytrynę.
Miód podgrzać na patelni, by osiągną konsystencję płynną i dodać.
Pozostawić dobę w lodówce.
Jak podawać?
Podawać schłodzone. Nie popijać.
Uwagi:
Polecam w imieniu studentów mieszkających w D.S.Akademik=Alkatras (Warszawa).
Uwaga! Jeśli dobrze nie rozgazujesz toniku, będziesz pił gazowaną wódkę! łatwiej traci gaz jak się go podgrzeje, ale nie należy mieszać ciepłego ze spirytusem.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | sever |