Składniki:
- 1l spirytusu,
- 1l mleka,
- 2 szklanki cukru,
- 2 cukry waniliowe,
- paczka wiórków kokosowych.
Jak przyrządzić?
Do mleka dodać cukier + cukier waniliowy. Wymieszać i poczekać jak się rozpuści. Mieszając powoli wlewać spirytus.Przewać wszystko do butelek zostawiając wolną przestrzeń w szyjce butelki na wiurki. Odstawić na 2 tygodnie do lodówki. Odsączyć z wiurków i dolać mleka.
Potrzebne przybory:
Duży garnek, łyżka, 5 butelek półlitrowych.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje na zimno, ale jak ktoś będzie bił ciepłe też nie pogardzi.
Uwagi:
KONIECZNIE WLEWAĆ SPIRYTUS DO MLEKA SZYBKO MIESZAJĄC!!!!! W przeciwnym razie wywar może się zważyć!!!!
W tej proporcji co podałem "malibu" ma około 48% ale nie trzeba go popijać. Jeżeli dla kogoś będzie za mocny to może przed spożyciem rozcieńczyć z mlekiem.
Życzę smacznego ;)
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2,5 l |
Autor | pepe |