Studenckie malibu

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1l spirytusu,
- 1l mleka,
- 2 szklanki cukru,
- 2 cukry waniliowe,
- paczka wiórków kokosowych.

Jak przyrządzić?

Do mleka dodać cukier + cukier waniliowy. Wymieszać i poczekać jak się rozpuści. Mieszając powoli wlewać spirytus.Przewać wszystko do butelek zostawiając wolną przestrzeń w szyjce butelki na wiurki. Odstawić na 2 tygodnie do lodówki. Odsączyć z wiurków i dolać mleka.

Potrzebne przybory:

Duży garnek, łyżka, 5 butelek półlitrowych.

Jak podawać?

Najlepiej smakuje na zimno, ale jak ktoś będzie bił ciepłe też nie pogardzi.

Uwagi:

KONIECZNIE WLEWAĆ SPIRYTUS DO MLEKA SZYBKO MIESZAJĄC!!!!! W przeciwnym razie wywar może się zważyć!!!!

W tej proporcji co podałem "malibu" ma około 48% ale nie trzeba go popijać. Jeżeli dla kogoś będzie za mocny to może przed spożyciem rozcieńczyć z mlekiem.

Życzę smacznego ;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2,5 l
Autorpepe

Studenckie malibu: Podobne przepisy

Studenckie malibu: wypróbuj również

Powiązane Tematy