Składniki:
- 6 swieżych pomidorów,
- 1 serek topiony śmietankowy,
- 4 łyżki startego żółtego sera,
- łyżka mleka,
- łyżka masła,
- przypawy: OREGANO, KMINEK, PIEPRZ, SÓL.
Jak przyrządzić?
Pomidory obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na porcelanowym talerzu.
Zrobić "pierzynkę":
roztopić na łyżce masła i mleka serek topiony oraz starty żółty, dodać KMINEK, szczyptę soli, trzymać na ogniu tylko tak długo aż serki sie roztopią.
Jeszcze ciepłą pierzynką polać pomidory, posypać wszystko OREGANO i świezo zmielonym czarnym pieprzem, udekorować czarnymi oliwkami lub ćwiartkami limonek.
Potrzebne przybory:
Porcelanowy biały talerz, ogień.
Jak podawać?
Do łóżka, z białym wytrawnym;)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | dużo |
Autor | Adrianna |