Sk艂adniki:
Na trzy osoby:
trzy kolby kukurydzy,
dwie lyzki masla,
szczypta soli
Jak przyrz膮dzi膰?
Obierz kolby z lisci i witek. Gotuj przez 0,5 godziny. Wyjmij ostroznie. Wetknij w konce wykalaczki, posmaruj maslem i posol do smaku. Smacznego :-D
Potrzebne przybory:
wykalaczki
Jak podawa膰?
Na dania glowne podczas kampingu lub biwaku. Mozna tez jako danie na przyjecie dla dzieci.
Uwagi:
Jesli ktos chce mozna dodac salatke z tunczyka: puszke tunczyka, papryke, majonez, ketchup mieszamy i dodajemy do tego ziarna tej gotowanej kukurydzy. Pycha.
Kategoria dania | Sa艂atki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | bardzo trudny |
Porcje | 3 |
Autor | Mefisto |