Imbirówka

Przepis kulinarny

Składniki:

1 łyzka imbiru (posiekany),
3 łyzki masła,
3 łyzki mąki pszennej,
1 l wywaru z kurczaczka,
500 ml śmietanki,
500 g mięsa z kurczaka (pokroić w kostkę),
125 ml mleka kokosowego,
2 łyzki kolendry (posiekana)

Jak przyrządzić?

Na patelni podsmażyć na maśle korzeń imbiru, dodać mąkę i gotować przez 2 min. Dodać wywar z kurczaka i dusić aż zgęstnieje. Dodać smietankę, kurczaka, mleko kokosowe i dusić przez ok. 20 minut. Dosypać kolendrę i gotowe.

Potrzebne przybory:

patelnia, garnek

Uwagi:

Ja dekorowalam to jeszce limonką pokrojoną w plasterki - świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt18 zł
Autorizabelka-gaca

Imbirówka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy