Składniki:
1 łyzka imbiru (posiekany),
3 łyzki masła,
3 łyzki mąki pszennej,
1 l wywaru z kurczaczka,
500 ml śmietanki,
500 g mięsa z kurczaka (pokroić w kostkę),
125 ml mleka kokosowego,
2 łyzki kolendry (posiekana)
Jak przyrządzić?
Na patelni podsmażyć na maśle korzeń imbiru, dodać mąkę i gotować przez 2 min. Dodać wywar z kurczaka i dusić aż zgęstnieje. Dodać smietankę, kurczaka, mleko kokosowe i dusić przez ok. 20 minut. Dosypać kolendrę i gotowe.
Potrzebne przybory:
patelnia, garnek
Uwagi:
Ja dekorowalam to jeszce limonką pokrojoną w plasterki - świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | izabelka-gaca |