Cebulka do mięsa pieczonego

Przepis kulinarny

Składniki:

5 dużych cebul, tłuszcz(masło), 250g rodzynek, łyżka miodu, majeranek, zioła

Jak przyrządzić?

Cebule pokroić w talarki, następnie zeszklić na patelni na maśle, dodać rodzynki, poddusić a następnie dodać majeranek i zioła według uznania. Na samym końcu dodać miód. Gdy miód się roztopi - wyłączyć.

Jak podawać?

podawać na talerzu razem z ziemniakami

Uwagi:

Najlepiej podawać z bitkami z drobiu smażonego na oleju bez żadnej panierki. Mięso ma się ściąć

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcjeok. 5/6
AutorZwierzak

Cebulka do mięsa pieczonego: Podobne przepisy

Cebulka do mięsa pieczonego: wypróbuj również

Powiązane Tematy