Składniki:
2 szkl. mąki tortowej, 4 jajka, 1,5 szkl cukru, 10 dag drożdży, 1 szkl. oliwy, 1 szkl. mleka w temp. pokojowej, 2 szkl. mąki tortowej, 3/4 szkl. mąki krupczatki
Jak przyrządzić?
Jajka wymieszać z cukrem w osobnej misce. Do misy wsypywać kolejno podane składniki bez mąki krupczatki (WAŻNE jest zachowanie kolejności). UWAGA ciasta nie mieszamy. Ciasto odstawiamy na 2h, przykryć ściereczką. Po 2h do ciasta dodajemy mąkę krupczatkę, wymieszać drewnianą pałką. Wylać na blachę, ułożyć owoce, posypać kruszonką. Piec ok. 1h w tem 200 stopni.
Uwagi:
Bardzo ważne jest zachowanie kolejności i to żeby ciasta nie mieszać. Gwarantuję, wyrośnie samo.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | masza |