Składniki:
dwie torebki ryżu ugotowanego,
filet z morszczuka lub mintaja,
po 2 papryki: zielona , czerwona, żółta,
pomidor,
ogórek,
śmietana (dla dbających o linię jogurt naturalny),
kilka młodych marchewek (ewentualnie stare, pokrojone w słupki),
sól, pieprz, szczypior
Jak przyrządzić?
Ryż ugotowac na sypko z odrobiną cukru. Marchewki ugotować (młode w całości). Warzywa surowe pokroić w dużą kostkę, dodać szczypior, przyprawić. Wymieszać ze smietaną (według woli). Rybę usmażyć w paniercę lub bez (jak kto woli). Na talerzu układać po kulce ryżu, sałatkę warzywną, rybę i młode marchewki ugotowane.
Uwagi:
Pyszne to danie i takie piękne, kolorowe. I na dodatek łatwe do zrobienia i tanie. Mój chłopak zrobił je dla mnie na urodziny, naprawdę nie wierzyłam, że tak proste danie może być tak pyszne!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | bardzo trudny |
Autor | Karolina |