Pate chinois - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

mieso mielone, sol i pieprz, 1 jajko, ketchup,
ziemniaki, 1 lub 2 puszki kukurydzy (osobiscie daje 2 puszki)

Jak przyrządzić?

Ziemniaki obrac i gotowac. Mieso mielone usmazyc na patelni przyprawiajac sola i pieprzem. Po usmazeniu wymieszac z jednym jajkiem i wylozyc na naczynie zaroodporne. Na wierzch miesa wylozyc kukurydze z puszki. Gdy ziemniaki beda gotowe nalezy je ubic i wylozyc na kukurydze. Naczynie wlozyc do nagrzanego piekarnika (300 stopni C) i trzymac 10 min. Podawac na goraco polane ketchupem.

Potrzebne przybory:

naczynie zaroodporne, piekarnik

Uwagi:

Zamiast ugotowanych ziemniakow mozna uzyc puré ziemniaczane, wtedy zmniejszy sie czas oczekiwania poniewaz puré przygotowuje sie w 5-10 min.

0.00
0 głosów
Oceń
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Kalorycznośćsrednia
Autormarta

Pate chinois: Podobne przepisy

Pate chinois: wypróbuj również

Śmiechu warte: postanowienia noworoczne

... , a little bit rounder, but still none the wiser.” (Robert Paul)     Zabawne postanowienia noworoczne:I will polish my pate (głowa). – bald person (łysy)I will do less laundry and use ...

dawno temu

Powiązane Tematy