Pate chinois - Przepis

Przepis kulinarny

Sk艂adniki:

mieso mielone, sol i pieprz, 1 jajko, ketchup,
ziemniaki, 1 lub 2 puszki kukurydzy (osobiscie daje 2 puszki)

Jak przyrz膮dzi膰?

Ziemniaki obrac i gotowac. Mieso mielone usmazyc na patelni przyprawiajac sola i pieprzem. Po usmazeniu wymieszac z jednym jajkiem i wylozyc na naczynie zaroodporne. Na wierzch miesa wylozyc kukurydze z puszki. Gdy ziemniaki beda gotowe nalezy je ubic i wylozyc na kukurydze. Naczynie wlozyc do nagrzanego piekarnika (300 stopni C) i trzymac 10 min. Podawac na goraco polane ketchupem.

Potrzebne przybory:

naczynie zaroodporne, piekarnik

Uwagi:

Zamiast ugotowanych ziemniakow mozna uzyc pur茅 ziemniaczane, wtedy zmniejszy sie czas oczekiwania poniewaz pur茅 przygotowuje sie w 5-10 min.

0.00
0 g艂os贸w
Dane szczeg贸艂owe
Kategoria daniaDania g艂贸wne
Czas przygotowania30 min.
Trudno艣膰prosty
Porcje4-5
Kaloryczno艣膰srednia
Autormarta

Pate chinois: Podobne przepisy

Pate chinois: wypr贸buj r贸wnie偶

艢miechu warte: postanowienia noworoczne

... , a little bit rounder, but still none the wiser.鈥 (Robert Paul) 聽 聽 Zabawne postanowienia noworoczne:I will polish my pate (g艂owa). 鈥 bald person (艂ysy)I will do less laundry and use ...

dawno temu

Powi膮zane Tematy