Ananasowa łatwizna

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 udka kurze
- puszka ananasa w kostce
- 1 cebula
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- ulubione przyprawy

Jak przyrządzić?

1. Z udek zdjąć skórzysko.
2. Uda posolić, obtoczyć w mące.
3. Uda usmażyć na średnim ogniu, aż zarumienią się.
4. Na innej patelce zeszklić cebulkę, dodać koncentrat, wwalić ananasa z syropem, dodać ok. pół szkl. wody. Dosmaczyć.
5. Wszystko wyłożyć do żaroodpornego naczynia.
6. Piec 1 godzinę w temp. 150 - 170 stopni.

Jak podawać?

Podawać najlepiej z ryżykiem polanym sosem chińskim albo słodko - kwaśnym z Łowicza. Do tego najlepsza jest sałatka w stylu śmieciucha.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania90 min.
Porcje4
Kalorycznośćniska
Autordolores

Ananasowa łatwizna: Podobne przepisy

Ananasowa łatwizna: wypróbuj również

Powiązane Tematy