Składniki:
- 4 udka kurze
- puszka ananasa w kostce
- 1 cebula
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- ulubione przyprawy
Jak przyrządzić?
1. Z udek zdjąć skórzysko.
2. Uda posolić, obtoczyć w mące.
3. Uda usmażyć na średnim ogniu, aż zarumienią się.
4. Na innej patelce zeszklić cebulkę, dodać koncentrat, wwalić ananasa z syropem, dodać ok. pół szkl. wody. Dosmaczyć.
5. Wszystko wyłożyć do żaroodpornego naczynia.
6. Piec 1 godzinę w temp. 150 - 170 stopni.
Jak podawać?
Podawać najlepiej z ryżykiem polanym sosem chińskim albo słodko - kwaśnym z Łowicza. Do tego najlepsza jest sałatka w stylu śmieciucha.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Autor | dolores |