Sk艂adniki:
- 4 duze piersi z kurczaka,
- kilka plastrow boczku wedzonego,
- 4 plastry twardego 偶贸艂tego sera,
- 4 plasterki pomidorow,
- 4 plastry pieczarek;
- 4 plastry ogorka,
- 4 paski papryki lagodnej,
- sol,
- pieprz,
- curry,
- tarta bulka,
- jajka,
- i co tam jeszcze kto chce,
- dip do tortilli.
Jak przyrz膮dzi膰?
Piersi mocno rozbic, a nastepnie przyprawic sola pieprzem i czym tam kto lubi. Poukladac na nich produkty wymienione wyrzej, zawinac, spiac wykalaczka. obtoczyc w jajku i tartej bulce. Podsmazyc, zalac winem. dusic okolo 45 minut na malym ogniu. Przed podaniem OKRASIC delikatnie DIP-em.
Potrzebne przybory:
Noz, deska, patelnia, kuchenka gazowa lub elektryczna, fartuszek, zeby sie nie ubrudzic.
Jak podawa膰?
Z ziemniaczkami, polanymi sosem powsta艂ym ze smazenia miesa (oczywiscie trzeba zagescic- najlepiej smietanka kremowa). Dobrze smakuje z sorowka z kapusty.
Uwagi:
Skladniki musza byc swierze, mozna zastapic je jakimis innymi.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudno艣膰 | 艣redni |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | 艣rednio du偶o |
Przybli偶ony koszt | 35 z艂 |
Autor | Czesiu i Okrasa |