Paprykarz z kurczaka - nic nie rozgrzeje lepiej
OLIWKA . • dawno temuPaprykarz z kurczaka to świetny pomysł na rozgrzanie w zimny dzień. Nie będziesz miała żadnych problemów z kupieniem produktów, bo są najprostsze pod słońcem. A zatem trzeba jedynie dobrych chęci, by w kuchni powstało coś gorącego, pachnącego i smacznego.
Przygotuj:
- 2 piersi kurczaka
- puszkę pomidorów
- puszkę czerwonej fasoli
- 4 papryki
- cebulę
- papryczkę chili
- rozmaryn
- sól
- pieprz
- olej
- mieloną słodką paprykę
- liść laurowy
- ząbek czosnku
1. Najpierw krojenie. Z papryki zrób paski, a zchilimałe krążki. Z cebuli niech powstaną talarki, a czosnek należy posiekać.
2. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju i zeszklij cebulę. Po chwili dodaj czosnek, a później dorzuć kurczaka pokrojonego w kostkę.
3. Smażony kurczak powinien być gotowy po 10 minutach. Potem włóż na patelnię paprykę, chili i osączoną fasolę. Dopraw pyszne danie szczyptą rozmarynu i liściem laurowym.
4. Znów odczekaj 10 minut, a po tym czasie dodaj pomidory razem z zalewą.
5. Paprykarz z kurczaka jest już prawie gotowy. Pozwól, by pikantna potrawa dusiła się jeszcze kwadrans, a potem przybierz ją posiekanym szczypiorkiem i zjedz. Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze