Owocowa pierś z indyka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pierś z indyka (okolo 1 kg),
- sos sojowy (ja preferuje japonski),
- suszone morele,
- sliwki,
- oraz sloiczek borowek.

Jak przyrządzić?

Piers w calosci wkladamy do zaroodpornego naczynia, zalewamy polowa szklanki sosu sojowego, polowa szklanki wody i wkladamy do lodowki najlepiej na cala noc, oczywiscie przykryte... Nastepnego dnia rano wyspani, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i wkladamy tam piers, na jakies 15-20 minut. Nastepnie dokladamy owoce (po bokach) i wkladamy na jeszcze 15 do 20 minut. Generalnie czasy ktore tu podalem moga ulec zmianie jesli piers jest wieksza badz mniejsza, no i wiem z doswiadczenia ze roznie to bywa z piekarnikami i pokazywana przez nie temperatura. Dlatego namawiam do bycia czujnym i macania piersi:-) bo przepieczona moze nam stanac w gardle...

Potrzebne przybory:

Naczynie zaroodpornie, piekarnik.

Jak podawać?

Z czym, kto lubi, w plasterkach 1 cm grubosci, a na deser polecam cos powiazanego tematycznie z piersia...

Uwagi:

Potrawa delikatna dla delikatnych kobiet i wrazliwych mezczyzn:-)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćlekkie
Przybliżony koszt20 zł
AutorSurzyn

Owocowa pierś z indyka: Podobne przepisy

Owocowa pierś z indyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy