Anansowa pychotka

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dag piersi z kurczaka (albo indyka),
- puszka ananasa,
- czerwona lub zielona papryka,
- 2 cebule,
- łyżka mąki ziemniacznej,
- 2 łyżki oleju,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 3 łyżki białego wytrawnego lub półwytrawnego wina,
- biały pieprz,
- sól.

Jak przyrządzić?

Mięso pokroić w dość drobną kostkę. Na patelnie mocno rozgrzać olej, włożyć mięso i smażyć, mieszając 5 min na dość ostrym ogniu. Następnie dodać osączone i pokrojone w kostkę ananasy, posiakaną cebulę, pokrojona w paski paprykę i dusić pod przykryciem jeszcze 10 min. W rondelku wymieszać mąkę ziemniaczaną z zalewą z anansa, sosem sojowym, winem i kilkoma łyżkami wody, przyprawić odrobiną soli i pieprzu, zagotować mieszając. Wlać sos do mięsa i chwilę dusić n amałym ogniu. Podawać z ryżem lub kuskusem:)
Pychotka!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-3
Przybliżony koszt10 zł
AutorKalipso

Anansowa pychotka: Podobne przepisy

Anansowa pychotka: wypróbuj również

Powiązane Tematy