Składniki:
- 3 marchewki,
- 1 cebula,
- 1 papryka (najlepiej żółta),
- 3/4 puszki kukurydzy,
- 2 pomidory,
- pierś z kurczaka,
- pół słoiczka keczupu,
- papryka słodka, chilli, pieprz i sól.
Jak przyrządzić?
Marchewkę kroimy w dość cieńkie talarki , resztę warzyw w kostkę. Smażymy kolejno najpierw marchewkę ok. 4 minut, dodajemy cebulę, gdy się zeszki dodajemy paprykę. Mięso pokrojone na drobne kawałki obsypujemy solą i słodką papryką, po czym smażymy na osobnej patelni, następnie dodajemy do smażących się warzyw. Po chwili wsypujemy kukurydzę i pomidory. Dodajemy keczup i przyprawiamy solą, pieprzem, chilli i słodką papryką.
Smacznego!
Jak podawać?
Oczywiście z wcześniej ugotowanym ryżem.
Uwagi:
Warzyw najlepiej smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu i ciągle mieszać.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | agrypina |