Składniki:
Na 4 porcje:
- 10 jajek,
- 4 cebule,
- 100 g pieczarek,
- sól, pieprz,
- 100 g tartego żółtego sera,
- pęczek natki pietruszk,
- 50 g mąki,
- 2 filiżanki tartej bułki,
- tłuszcz do smażenia.
Jak przyrządzić?
1. 8 jajek ugotować na twardo, obrać i drobno rozgnieść widelcem.
2. Pieczrki umyć, osuszyć i razem z cebulą i natką drobno posiekać. Dodać do jajek, doprawić solą i pieprzem.
3. 2 zółtka i żółty ser dodać do masy jajecznej. Rękami obtoczonymi w mące formować krokiety, obtaczać w białku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | nutella |