Składniki:
- 6 skrzydełek z kurczaka,
- 1 jajko,
- 1 kostka rosołowa,
- sól do smaku,
- curry do smaku, ale min. 2 łyżeczki,
- mąka do panierowania,
- olej/oliwa do smażenia.
Jak przyrządzić?
Skrzydełka złożyć, posolić i pozostawić na 15min. Następnie obtoczyć w rozbełtanym jajku i mące. Podsmażyć na oleju na złoty kolor. Skrzydełka zalać wodą, tak aby ta je prawie pokryła, dodać kostkę rospłową i curry. Dusić pod przykryciem do miękkości. Można sos zaciągnąć.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje z ryżem.
Uwagi:
Niestety można je jeść prawie wyłącznie palcami.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | Izza |