Składniki:
- ½ szklanki wody,
- 2 szklanki cukru,
- cukier waniliowy cała paczka,
- 4 łyżki kakao – gorzkie,
- kostka masła,
- 3 szklanki mleka w proszku pełnego niegranulowanego,
- 5 paczek herbatników.
Jak przyrządzić?
Wodę, cukier, cukier waniliowy, kakao i masło zagotować do bulgotania a następnie ostudzić.
Dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Następnie dodać pokruszone drobno herbatniki i wymieszać. Przelać całą masę do blaszki wyłożonej grubym pergaminem i wstawić do lodówki.
Potrzebne przybory:
Blaszka, gruby pergamin.
Uwagi:
Blok powinien chłopdzić sie w lodówce ok. 12 godzin.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | duda & cube |