Sk艂adniki:
- 2-3 piersi z kurczaka,
- 3 lyzki cukru,
- 3 lyzki masla,
- 3 lyzki przyprawy do zup,
- 2 zabki czosnku.
Jak przyrz膮dzi膰?
Na teflonowej, rozgrzanej patelni roztapiamy cukier na brazowy karmel, dodajemy maslo, po szybkim roztopieniu przyprawe do zup, na koniec pokrojone w kostke piersi. Przykrywamy i dusimy na lekkim ogniu przez 30 min. 5 min. przed ko艅cem dodajemy wyci艣ni臋ty czosnek.
Uwagi:
Doskonale z ryzem, ziemniakami puree. Zamiast czosnku mozna dodac czosnek granulowany, konsystencja bedzie nieco gestsza (1 lyzeczka).
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | ashka |