Zupa-krem z ziemniaków - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 75 dkg ziemniaków,
- mały kubek kwaśnej gęstej śmietany (18%),
- świeży koperek,
- jajka ugotowane na twardo (po jednej sztuce na jedzącego).

Jak przyrządzić?

Ziemniaki kroimy w kostkę, zalewamy wodą, wrzucamy bulion drobiowy i ewentualnie jeszcze vegetę do smaku i gotujemy.
Kiedy ziemniaki będą już miękkie odlewamy nieco wody z garka (ale nie wylewamy!). Całą resztę w garnuszku miksujemy na krem. Jeżeli krem będzie za gęsty dolewamy wywaru z ziemniaczków(tego, który odlalismy). I to właściwie wszystko. Jajka kroimy w drobną kostkę, koperek drobno kroimy. Krem wlewamy do miseczek, na środek kładziemy dużą łyżkę kwaśnej śmietany, na to sypiemy pokrojone jajka i koperek. Przed przystąpieniem do jedzenia wszystko mieszamy w miseczce... Gwarantuję, że będzie smakowało!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt8 zł
AutorNada

Zupa-krem z ziemniaków: Podobne przepisy

Zupa-krem z ziemniaków: wypróbuj również

Powiązane Tematy