Śledź co cygańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 50 dag śledzi w occie,
- 10 dag ogórków kiszonych,
- 15 dag cebuli,
- natka pietruszki,
- 10 dag ketchupu,
- 50 ml oleju (oliwy),
- 2 papryki czerwone (średniej wielkości),
- czosnek,
- musztarda,
- przyprawy wg uznania.

Jak przyrządzić?

Śledzie kroimy w większą kostkę.
Cebulke obrać, opłukać, pokroić w półplasterki i wymieszać z pokrojonymi w krótkie paseczki ogórkami, papryką oraz natką pietruszki(posiekana), krtchupem, olejem i przyprawami.
Śledzie zalać sosem i wstawić do lodowki na kilka godzin.
Podawać z pieczywem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
AutorAneta O.

Śledź co cygańsku: Podobne przepisy

Śledź co cygańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy