Składniki:
- 50 dag śledzi w occie,
- 10 dag ogórków kiszonych,
- 15 dag cebuli,
- natka pietruszki,
- 10 dag ketchupu,
- 50 ml oleju (oliwy),
- 2 papryki czerwone (średniej wielkości),
- czosnek,
- musztarda,
- przyprawy wg uznania.
Jak przyrządzić?
Śledzie kroimy w większą kostkę.
Cebulke obrać, opłukać, pokroić w półplasterki i wymieszać z pokrojonymi w krótkie paseczki ogórkami, papryką oraz natką pietruszki(posiekana), krtchupem, olejem i przyprawami.
Śledzie zalać sosem i wstawić do lodowki na kilka godzin.
Podawać z pieczywem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Aneta O. |