Składniki:
- 2 granaty,
- 1 pora sredniej wielkości,
- 1 słoik selera,
- 10 dkg szynki,
- 1 p. kukurydzy,
- 2-3 łyżki majonezu.
Jak przyrządzić?
Granaty obrać, porę pokroić, seler ze słoika też trzeba pokroić, bo są za długie paski tak na dł. 2-3 cm, szynkę w drobną kostkę. Wszystkie składniki wraz z kukurydza i majonezem wymieszać. Życzę smacznego.
Uwagi:
Majonez można dać pół na pół ze śmietaną lub jogurtem według własnego uznania, można też dodać odrobine soli, można też dodawać inne składniki np. jajka ugotowane na twardo itp.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | grażyna |