Farfalle z cukinią (autor Igaa)

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 paczka makaronu farfalle,
- 1 główka czosnku,
- 1 kg cukini (małej),
- 2 kulki mozarelli,
- oliwa z oliwek,
- vegeta/warzywko,
- papryka ostra.

Jak przyrządzić?

Wstawić wodę na makaron, a na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić posiekany czosnek, vegetę i paprykę ostrą (dość dużo). Lekko podsmażyć uważając żeby czosnek sie nie przypalił. Dodać pokrojoną w plastry cukinię, zwiększyć płomieć i smażyć do momentu kiedy cukinia zmięknie (ale musi być "jędrna"). Makaron ugotowany aldente odcedzić i połączyć z usmażoną cukinią i pokrojoną w kostke mozarellą. Przykryć garnek i odczekać 10 min do momentu, kiedy ser się rozpuści.Można szamać na ciepło lub zimno.PYYYCHA!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-5
Przybliżony koszt20 zł
AutorIgaa

Farfalle z cukinią (autor Igaa): Podobne przepisy

Farfalle z cukinią (autor Igaa): wypróbuj również

Powiązane Tematy