Składniki:
- 1 paczka makaronu farfalle,
- 1 główka czosnku,
- 1 kg cukini (małej),
- 2 kulki mozarelli,
- oliwa z oliwek,
- vegeta/warzywko,
- papryka ostra.
Jak przyrządzić?
Wstawić wodę na makaron, a na rozgrzaną na patelni oliwę wrzucić posiekany czosnek, vegetę i paprykę ostrą (dość dużo). Lekko podsmażyć uważając żeby czosnek sie nie przypalił. Dodać pokrojoną w plastry cukinię, zwiększyć płomieć i smażyć do momentu kiedy cukinia zmięknie (ale musi być "jędrna"). Makaron ugotowany aldente odcedzić i połączyć z usmażoną cukinią i pokrojoną w kostke mozarellą. Przykryć garnek i odczekać 10 min do momentu, kiedy ser się rozpuści.Można szamać na ciepło lub zimno.PYYYCHA!!!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Igaa |