Składniki:
- 2-3 piersi z kurczaka,
- 2-3 woreczki ryżu,
- 1-2 torebek sosu słodko-kwaśnego Knorra(proporcje przykładowe, dopasować do potrzeb).
Jak przyrządzić?
Ugotować ryż, w między czsie pokroić piersi, następnie smażyć na oleju ok. 10min.; sos zrobić wg przepisu podanego na torebce. Do piersi(znajdujących się na patelni) dodać zrobiony wcześniej sos. Wszystko pozostawić na patelni jeszcze 15min., gdy sos zacznie wrzeć przykryć pokrywką. Nałożyć ryż i polać sosem. Podawać ciepłe. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Patelnia, nóż, łyżka, deseczka, talerze i sztućce.
Jak podawać?
Podawać na ciepło.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | k@suczi |