Składniki:
- makaron do spaghetti,
- salami,
- zielone oliwki,
- czosnek,
- śmietana,
- gałka muszkatołowa.
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron tak jak nam na opakowaniu kazali. Nie powiniem być zbyt miękki, bo będą gluty...
W tym czasie kroimy salami, oliwki i czosnek w proporcji dowolnej, co kto lubi, oliwki i czosnek powinny byc posiekane, salami pokrojone.wrzucamy pokrojone skladniki na rozgrzany olej i smazymy przez 4-5 min. dodajemy do tego ugotowany juz makaron i zasmazamy to razem. Dolewamy smietane i posypujemy galka muszkatolowa wedle uznania. Śmietany powinno byc tyle, by makaron w niej nie plywal. Podgrzewamy 2 min. wrzucamy na talerz i wcinamy. Smacznego!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | dużo |
Autor | beatkabipi |