Sos cytrynowo-czosnkowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- sok z cytryny,
- oliwa z oliwek,
- miód płynny,
- czosnek,
- cukier puder,
- sól, pieprz, ew. musztarda.

Jak przyrządzić?

Sok ze świezej cytryny i oliwa pół na półpołączyć z miodem, wyciśniętym czosnkiem oraz resztą składników. Wszystkie składniki wkładam do słoika,zakręcam i mieszam. Sos można przechowywać kilka dni w lodówce.

Potrzebne przybory:

Praska do czosnku.

Jak podawać?

Znakomity do sałat: lodowej, zielonej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednio dużo
Przybliżony koszt3 zł
AutorIlce

Sos cytrynowo-czosnkowy: Podobne przepisy

Sos cytrynowo-czosnkowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy