Składniki:
- 8 bułek najlepiej kręconych,
- 3 pętka kiełbasy, np. górskiej,
- 2 marchewki,
- 2 średnie cebule,
- 25 dag pieczarek,
- 15 dag kapusty białej,
- 1 papryka czerwona,
- 25 dag żółtego sera,
- sól pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Z bułek zciąć wierzch i wyciągnąć środek, następnie pokroić kiełbasę w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce bo buraków, pieczarki pokroić w plastry, cebule posiekać na drobną kosteczkę, kapustę drobno poszatkować, paprykę pokroić w kosteczkę. Tak pokrojone produkty smażyć na maśle ok. 10 min., po usmażeniu nałożyć do wcześniej przygotowanych bułek farsz. Posypać bułki serem i włożyć do piekarnika (180*C) i piec ok. 10-15 min.
Potrzebne przybory:
Nóż, łyżka, patelnia.
Jak podawać?
Najlepiej podawać ją jako przystawkę, chociaż może służyć jako samodzielne danie.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | buziaczek88 |