Składniki:
1. ryż (jedno opakowanie)
2. krewetki (250 g mrożone)
3. ryba wędzona (mała makrela)
4. majonez
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować w osoloniej wodzie. Krewetki rozmrozić zalewając wrzątkiem i odsączyć. Z ryby wybrać ości i rozdzielić mięsko na drobne kawałki. Ostudzone skł wymieszać, wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wymieszać z majonezem (np. Winiary), nie doprawiać, gdyż ryż był gotowany w osolonej wodzie, a ryba i krewetki same w sobie są już słone.
Potrzebne przybory:
Chęci...
Jak podawać?
Najlepiej schłodzone... Wtedy wszystkie składniki przejdą swoim smakiem...
Uwagi:
Dla osób które lubią dobrodziejstwa morza...
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | EWA.K. |