Sk艂adniki:
- 4 piersi z kurczaka,
- 2 zielone paprzki,
- 2 czerwone papryki,
- 2 cebule,
- 2 z膮bki czosnku,
- 1/2 szklanki biaego wina,
- 3 lyzki oliwy z oliwek,
- 1 lyzka masla,
- sol i pieprz do smaku,
- 1 sos do potraw hiszpanski KNORR.
Jak przyrz膮dzi膰?
Posol kurczaka i posyp swiezo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzej olej. Kiedy bedzie goracy, dodaj maslo i wrzuc kurcyaka. Smaz mieso az stanie sie rumiane. Nastepnie zdejmij je z patelni, posiekaj czosnek i cebule. Pokroj papryki na cienkie paseczki i wrzuc na ta sama patelnie z tluszczem po kuraczku. Soaz warzywa ok. 5 min. Dodaj sos hiszpanski i biale wino. Kurczaka wrzuc do sosu przkryj i zostaw na malym ogniu ok. 15 min. Podawaj z ryzem lub makaronem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Przybli偶ony koszt | 30 z艂 |
Autor | Ita |