Składniki:
• 3 świeże brokuły,
• 30 dag wędzonego boczku,
• 1 żółta lub czerwona papryka,
• 20 dag pieczarek,
• 1 cebula,
• bazylia, natka pietruszki, posiekana dymka lub szczypiorek,
• sól, pieprz, pieprz cayenne,
• 3 łyżki oliwy z oliwek,
• 4 łyżki żółtego sera.
Jak przyrządzić?
Brokuły umyć, podzielić na różyczki i ugotować na twardo (gotować ok. 3 minuty).Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić na paski. Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Ułożyć w nim warzywa, posypać ziołami, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne, na wierzchu ułożyć cieniutko pokrojony boczek. Posypać serem. Zapiekać w piekarniku ok. 30-35 w temperaturze 180 st. C.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | MONIKAKA |