Składniki:
- płatki owsiane (górskie),
- 1-2 jabłka,
- sok jabłkowy,
- cynamon,
- rodzynki wcześniej namoczone żeby zmiękły,
- jogurt.
Jak przyrządzić?
Sok jabłkowy wlac do garnuszka (1-2 szklanki - zależy, ile kto ma ochotę później zjeść), podgrzać, wsypac pół łyżeczki cynamonu. Jabłka obrac ze skórki, wykroić gniazda nasienne i pokroic na ćwiartki, które jeszcze dodatkowo pokroic na cienkie kawałeczki. Wrzucic jabłka do podgrzanego soku, dodac namoczone wczesniej rodzynki i wsypac płatki owsiane. Gotowac tak długo, az zrobi sie gęstawe. Ale pachnie wtedy pięknie. Mozna dosypac płatków tyle, ile ktos lubi. Po ostygnięciu polać jogurtem naturalnym i mozna jeść. Pyszne...
Uwagi:
Jest to przepis, który polecam na pyszne, zdrowe i szybkie śniadanko. Zdrowe i zawiera dużo błonnika.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | mało |
Autor | strupcza |