Sk艂adniki:
- 2 jajka,
- olej,
- 2-3 kromeczki chleba (moze byc czerstwy),
- cebula (ilosc wedle uznania),
- przyprawy: sol, pieprz, vegeta, sol czosnkowa, oregano (co kto lubi z przypraw),
- kawa艂ki soi (lub mieso jak ktos woli),
- starty ser zo艂ty (ilosc tez jak kto lubi:))
Jak przyrz膮dzi膰?
Na rozgrzany na patelni olej"wrzucamy"pokrojony w kostke chleb,chwilke podsmazamy(az chlebek nabierze kolorku:tylko nie czarny,bo watpie zeby to ktos zjad艂;P),dorzucamy do tego cebule pokrojona w drobna kosteczke,wbijamy w to jajka,i dosypujemy pokrojona w kostke soje(chociaz niekoniecznie),posypujemy to serem zo艂tym(tylko zostawcie sobie troszeczke sera na posypanie koncowe)i przyprawiamy.Mieszamy wszystko az jajko sie"zetnie"a ser roztopi i uworzy sie jednolita"ciapka".Nastepnie wyk艂adamy nasza potrawke na talezyk i posypujemy resztka sera(swiniadanko moze nie wyglada za apetycznie ale jest naprawde pyszne:))
Potrzebne przybory:
- patelenka,
- drewniana 艂yzka do mieszania (jesli macie patelnie teflonowa),
- talerz,
- pusty, g艂odny brzuszek ;P
Jak podawa膰?
Potrawe podawac od razu po przygotowaniu czyli na ciep艂o. Mimo ze w potrawie jest chleb,to mozna jednak wcinac smia艂o z bu艂eczka z mas艂em(potrawa typowo 艣niadaniowa)i z herbatka(chyba ze ktos woli kawke), dla smakoszy pomidorow mozna podawac z ketchupem SMACZNEGO :))))
Uwagi:
Postarajcie sie wczesniej przygotowac wszystkie sk艂adniki, tak ze po rozgrzaniu oleju nie musicie sie spieszyc tylko spokojnie dodajecie sk艂adniki.
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 1 porcja |
Przybli偶ony koszt | 5 z艂 |
Autor | Anegdota |