Składniki:
- biszkopt czekoladowy 3-warstwowy (gotowy),
- 1/2 litra słodkiej śmietany 30%,
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady,
- 2 torebki Śmietan-fixu Dr`Otker,
- 1 pomarańcza.
Jak przyrządzić?
Zagotować śmietanę z czekoladą, bardzo dobrze schłodzić, następnie ubić dodając Śmietan-fix.
Placki skropić sokiem z pomarańczy. Posmarować kremem.
Potrzebne przybory:
Mikser.
Jak podawać?
Udekorowaną jak tort.
Uwagi:
Bardzo pasuje dodatkowa warstwa dżemu pomarańczowego pomiędzy biszkoptem a kremem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20 porcji |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Betka |