Sk艂adniki:
Tortille: 10 szt.
Nadzienie:
Krewetki: 400g w zalewie, lub 1kg mrozonych
Swieza papryka: 2 szt. (np. czerwona i zlota)
Cebula: 1 duza
Papryka konserwowa: 2-3 ostre papryczki
Ser zolty: 300g, srednio dojrzaly
Czosnek: 1 zabek
Sos:
Smietana: 2dl, np. 12%
Czosnek: 1 zabek
Bazylia: najlepiej swieza, 10 listkow, lub 2 lyzeczki suszonej
2 lyzeczki soku z cytryny
Pieprz, sol do smaku.
Jak przyrz膮dzi膰?
Cebule obrac, pokroic i podsmazyc z posiekanym czosnkiem.
Zmieszac z pokrojona papryka, startym serem i (ugotowanymi) osuszonymi krewetkami.
Duze, okragle szklane zarodoporne naczynie wykladac na przemian tortilla i warstwa nadzienia.
Mozna posmarowac na wierzchu pikantnym sosem pomidorowym.
Zapiekac 20 minut. Podawac z sosem ze smietany zmieszanej z wycisnietym zabkiem czosnku, bazylia, i sokiem z cytryny.
Uwagi:
Mniam!
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | vQ |