Pule marengo - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

6-8 pojedynczych piersi z kurczaka, ok. 0,6kg pieczarek, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 3 duże cebule, 1 szkl. białego wina (niekoniecznie najdroższego), sos sojowy, oliwa, przyprawy (sól, pieprz), 1 kostka rosołowa.

Jak przyrządzić?

Piersi pokroić w paski, obsypać przyprawami, sosem sojowy i pozostawić w chłodnym miejscu na około 1 godzinę. Później obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju, po czym układac kurczaka w osobnym garnku. Pokrojone cebule i pieczarki dusić na margarynie. Kostkę rosołową rozpuścić w 0,5 litra wody, dodać wino i zagotować. Do garnka z kurczakiem dodać cebulę, pieczrki, sos, przecier pomidorowy i doprawić do smaku.

Uwagi:

SMACZNEGO!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 porcji
Przybliżony koszt30 zł
AutorBinka

Pule marengo: Podobne przepisy

Pule marengo: wypróbuj również

Powiązane Tematy