Grejpfrutowy kurczak

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 piersi kurczaka,
- 3 czerwone grejpfruty,
- 1 średnia cebula,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Kroimy mięso na kawałki, wyciskamy sok z grejfrutów, kroimy cebulę, całość wrzucamy do naczynia i zostawiamy w lodówce na minimum 12 godzin. Tuż przed smażeniem solimy i pieprzymy mięso (musimy wyciągnąć kawałki), zostawiamy na około 30 min. Smażymy na patelni, na dość dużym ogniu. Jak tylko piersi są gotowe, wlewamy grejfrutową marynatę i dusimy na małym ogniu aż zniknie nam cebulka.

Potrzebne przybory:

Wyciskacz do cytusów, miska, głęboka patelnia.

Uwagi:

Najlepiej podawać z ryżem. Potrawa ma bardzo delikatny smak, mięso rozpływa się w ustach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
AutorMAGDALENA

Grejpfrutowy kurczak: Podobne przepisy

Grejpfrutowy kurczak: wypróbuj również

Powiązane Tematy