Składniki:
- schab bez kości,
- cebula,
- czosnek,
- pomidory całe z puszki,
- bazylia,
- sól,
- pieprz,
- ewentualnie vegeta.
Jak przyrządzić?
Schab lekko zbić posolić i popieprzyć,obtoczyć w mące i obsmażyć.
Cebule pokroić w pół talarki i obsmażyć na tłuszczu pozostałym po schabie.
Wszystko włożyć do garnka dodać pomidory w puszce.
Na powyżej 0,5 kg mięsa daje 2 puszki.
Następnie dodać czosnek przepuszczony przez praske, bazylie, sól i pieprz. Można dodać troche vegety.
Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie,tylko uważajcie żeby się nie rozgotowało bo zrobi się papka.
Pomidory możecie pokroić to się szybciej rozpadną.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje podane z ryżem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Motyl |