Składniki:
- 1 kalafior,
- 1 słoiczek papryki konserwowej,
- 1 pęczek koperku.
Sos:
- 3-4 łyżki majonezu,
- 3 ząbki czosnku,
- kilka kropli sosu chilli,
- sól.
Jak przyrządzić?
Kalafior podzielić na różyczki i lekko obgotować na wrzącej osolonej wodzie, wystudzić. Połączyć z papryką pokrojoną w kostkę i posiekanym koperkiem. Sporządzić sos łącząc majonez z roztartym czosnkiem, sosem chilli i solą. Kalafior połączyć z sosem, wymieszać.
Uwagi:
Wspaniała sałatka stanowiąca przystawkę do mięs pieczonych i wędlin.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Beata |