Składniki:
- 1 por surówkowy (dużo białej części ),
- 1/2 główki małej kapusty,
- 2-4 łyżki majonezu WINIARY,
- sól do smaku,
- 1 jabłko.
Jak przyrządzić?
Por myjemy, odcinamy białą część, kroimy na pół i drobne półkrążki. Wsypujemy do miski, kapustę drobniutko kroimy lub szatkujemy i do miski. Posypujemy solą i ugniatamy pałką do ciasta albo pięścią. Następnie na tarce (duże oczka )ścieramy obrane jabłko, majonez.
Potrzebne przybory:
Miska, deska, nóż.
Jak podawać?
Podawać do obiadu.
Uwagi:
Można skropić kwasem z cytryny.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gosia |